Спецоперація "Бібліофест". Порятунок від сірого Вовка, Бабусі Ніндзя й від осінньої нудьги


Вже вдруге шкільний вересень починається з Бібліофесту - яскравого свята знайомства з #БІБЛІОТЕКА. Вже п’ятий за рахунком Бібліофест традиційно представляв різні активності, які наш культурно-освітній заклад пропонує читачам.
 Почали  з найменших - з вихованців дитячого садочка № 11. Вони приходили до нас на лялькову виставу "Поросятко Чок", екскурсію читальнею та на майстер-класи.
Керівниця відділу обслуговування Наталя Виноградова: "Діти, а що ви бачите у нас у #БІБЛІОТЕКА?" 

У нас у #БІБЛІОТЕКА свої читацькі бажання можна не стримувати, а взяти з полиці й переглянути усі яскраві журнали
Початок лялькової вистави "Поросятко Чок". Підступний Вовк хоче поласувати поросятиною, але наш Чок навчений правил безпеки і додому його не впускає

А тут Поросятко Чок починає креативити. Спочатку заманив Вовка у мішок, а потім примусив його слухати пісеньку про літери абетки. Не дивно, що його злість і драматична напруга вистави зростають :)
Щоб урятуватися від Вовка, Чокові довелося вдатися до "плану"Б". Він, на щастя, спрацював, але тепер його не можуть упізнати друзі :)
На цьому місці героям вистави стає темно і страшно, тому ми швидко переходимо до наступного слайду
Пригода щасливо скінчилася - спільними зусиллями Вовк знешкоджений, усі радіють. Лялькарі бібліотечного театру "Казкарик" заслужили свої аплодисменти :)
"Діти, чи готові ви зробити пташку?"

А тут працюють творці закладинок-лисичок

Потім до нас на Бібліофест завітала зіркова гостя - дитяча письменниця  Леся Воронина, яка зустрілася з п’ятикласниками ліцею № 142, що прийшли до нас у #БІБЛОТЕКА на традиційну в перші дні навчання екскурсію. Попри те, що за цьогорічним календарем 4 вересня -  по суті перший повноцінний навчальний день після літніх канікул, школярі продемонстрували відмінну читацьку форму. Відповідаючи на запитання пані Лесі про улюблену книжку, вони впевнено сформували дуже пристойний список, у якому були й позиції з рекомендованого читання на літо для п’ятикласників (наприклад, "Поліанна" Елеонор Портер чи книжки про Пеппі Довгу Панчоху Астрід Ліндґрен), класика жанру фентезі й перш за все - книжки про Гаррі Поттера, які написала британська письменниця Джоан Роллінг. Приємно, що в цьому спискові знайшлося місце й творам сучасних українських дитячих українських письменників, зокрема, й самої Лесі Ворониної :) 
Ведуча зустрічі Катерина Зайцева та письменниця Леся Воронина, як виявилося, колеги. Вони обидві працюють ведучими на радіо!
 

Після такої короткої книжкової "розминки" Леся Воронина перейшла до найцікавішого - таємниць своєї письменницької кухні. Вона зокрема поділилася секретом того, як історія про звичайного хлопця Клима Джуру, що спочатку потерпав від сусіда Сашка Смика на прізвисько Кактус і панічно його боявся, всупереч бажанню авторки розрослася до цілого книжкового серіалу. Від книжки до книжки ТТБ, до якого потрапив Клим Джура, змінює своє розшифрування - незмінне у своїй основі Таємне товариство об’єднує почергово боягузів, брехунів, ботанів і вже незабаром, у книжці, що побачить світ уже цієї осені - близнюків. Таким чином з-під пера Лесі Ворониної виходить багатосерійна історія міжгалактичного розмаху, в якій різношерста компанія дивакуватих дорослих і дітей протистоїть підступним атакам позаземних агресорів-синьомордів.  
 

В руках у Лесі Ворониної - третя книжка серії, "Таємне товариство ботанів"

Гримуча суміш з динамічної розповіді про пригоди героїв-диваків та доброго гумору притаманні не тільки серії про Клима Джуру та ТТБ, але й "Суперагентові 000" - книжці, що побачила світ цього року. Так, це саме йому доводиться рятуватися від Бабусі Нінзя, про що ми тут написали в заголовку:)


Квіти для авторки улюблених книжок



Завершував наш Бібліофест ще один майстер-клас - від художниці-графікині Олени Карманської. За допомогою фарби, валика, паперу та невеликого друкарського верстата діти мали змогу познайомитися з цікавою графічною технікою - ліногравюрою. Вони залюбки тиражували для себе лаконічні, проте гарні й виразні зображення. Ще зовсім трохи - і в нас у #БІБЛІОТЕКА відновлять роботу гуртки з образотворчого мистецтва, в яких наші юні читачі зможуть продовжити знайомство із світом графіки та живопису.









 
Традиційними партнерами Бібліофестів є видавці, завдяки яким можна переглянути та придбати книжкові новинки. Цього разу на нашому святі були видавництва "Знання" та "Ранок". Дякуємо!
Євген Повєткін, #БІБЛІОТЕКА

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Всі зорі Всесвіту в одному задачнику. Зустріч з автором книги "Зорі. Збірник задач", професором астрономії Сергієм Кузьменковим