Пес, що приносить гроші. Фінансові лайфхаки від Бодо Шефера

Вашій дитині здається, що вона ніколи не назбирає грошей на омріяну подорож, комп’ютер або просунуту фотокамеру, вона не наважується виступати перед публікою або брати участь в конкурсі? Ми  у #бібліотека_на_Перемоги25A маємо пристойну книжку з лайфхаками щодо цього. Залишилось тільки перевірити, чи вони працюють :)
Автор обкладинки Зоряна Базилевич, автор фото Олена Дашо

Авторам дизайну календарів-постерів, як не розгубили прагнення до оригінальності або, як ще прийнято казати нині, креативності, направду не позадриш.

Ви погодитеся з автором цих рядків, щойно побачите ось такий сюжет:
фото informator.media
 Щороку цей сюжет "східний талісман року + гроші" повторюється, і якщо він ще Вам зовсім не набрид, то в усякому разі сприймається як страшенно банальний. Однак 2018 року так співпало, що цього разу талісманом є пес, а у нас у фонді чекає свого читача цілком правдива і майже (?) не казкова книжка про те, як  пес приносить гроші. Щоправда, гроші він приносить не в  прямому розумінні, ніякої торби з "кешем"в зубах, ошийника з пластиковою  платіжною карткою чи біткойном у нього немає. Зате є ретельно підібрана колекція корисних порад, чи як тепер модно казати, "лайфхаків" щодо правильного поводження із грішми.

ілюстрації Марини Шутурми


  Отже, мова про книжку "Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей", яку написав Бодо Шефер, відомий німецький фінансовий консультант та автор бізнес-літератури для дорослих. Історія про пса-знайду, який одного дня несподівано заговорив, дівчинку Кіру та про гроші - безумовно, продовження того, що Бодо Шефер писав для них, тобто для дорослих. Чи не зарано розказувати дітям про такі хитромудрі фінансові інструменти, як розподіл потоків, банківський депозит, фондовий ринок та інвестування?

Серйозне ставлення до грошей пробуджується тоді, коли син або дочка усвідомлять, що їх власні (наприклад, заколядовані - на носі ж бо Різдво!) гроші згодяться не тільки для того, щоб купити торбу цукерок. Щоб перетворити свої захоплення на майбутню професію, теж потрібні гроші - на спортивну або танцювальну форму, на доволі недешеві матеріали для художників, на екскурсії та подорожі, зрештою, на розумні книжки (хоча тут наша #бібліотека_на_Перемоги25A допоможе трохи зекономити). Отже, вміння поводитися з грошима - невід’ємна складова будь-якого життєвого успіху!

Ми не будемо переповідати жодного фінансового лайфхаку розумного пса Мані. Це тому, що вони дуже тісно пов’язані один з одним - книжка недарма має другу назву "Абетка грошей". А з абеткою так: сказав "А", кажи й "Б" :) А ще й тому, що ці лайфхаки вимагають самостійної перевірки "працює" - "не працює". Ця перевірка має дивну поглинальну властивість - спочатку Ви були впевнені, що це тільки про гроші, але непомітно помічаєте зміни, що відбуваються із Вами самими!



Наостанок - ще одне. Книжка Бодо Шефера - не тільки про те, що ТРЕБА робити, щоб заробити, зберегти та примножити гроші. Вона також і про те, що робити НЕ ТРЕБА ні в якому разі. Наприклад,  не треба витрачати на щось одне всі гроші до останньої копійки, не треба копіювати чужі історії успіху, не треба не вірити у власні сили й у самого себе. Зрештою, не треба втрачати мотивацію і нічого не робити - поставлених цілей досягають тільки діяльні та енергійні люди. Ця книжка саме про них... тобто саме про Вас!

Бодо Шефер. Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей. Переклад з німецької Наталі Іваничук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.

Євген Повєткін, ЦБ ім. Тараса Шевченка для дітей

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Всі зорі Всесвіту в одному задачнику. Зустріч з автором книги "Зорі. Збірник задач", професором астрономії Сергієм Кузьменковим