Супрематизм - це сучасно. Юні митці знайомилися з творчістю Казимира Малевича

Вчора, 19 жовтня, наші юні живописці та графіки, а також їхня наставниця Юлія Шеменьова відкрили незвичайну виставку дитячого малюнку. Усі роботи, представлені на ній, відображають авторське сприймання творчої спадщини одного з найвідоміших художників - Казимира Малевича. Цього року відзначається 90 років від початку київського періоду його творчості.


Картини, що їх написали для виставки гуртківці нашого #HUB25A, рішуче спростовують стереотип про те, що винайдений Казимиром Малевичем супрематизм - це зарозуміла штучка для дуже серйозних учених-мистецтвознавців. Залучення до композиції простих геометричних фігур та чистих яскравих кольорів, як з'ясувалося, не збіднює, а тільки збагачує дитяче художнє мислення. За допомогою цих простих елементів цілком можна намалювати улюблених тварин - котика, лиса, лева, кроля або слоника, або й поділитися з глядачами концептом архітектури майбутнього - різнобарвної та святкової, як ваза для квітів.








Запрошуємо до нас на виставку, а також до відвідання занять наших гуртків. #HUB25A й надалі має намір знайомити дітей та дорослим із сучасним мистецтвом, у тому числі й образотворчим :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Всі зорі Всесвіту в одному задачнику. Зустріч з автором книги "Зорі. Збірник задач", професором астрономії Сергієм Кузьменковим