Комедія для малюків, зроблена по-дорослому. Ляльковий фарс про Бобика, його господаря та лісових звірів



Всі люди люблять дивитися комедії з самого малечку. Дітям дуже подобається сміятися з якогось персонажа анімаційного фільму та його вибриків, наприклад, з викрутасів Тома, які той демонструє, потрапляючи в халепи, коли женеться за Джеррі.
Це найпростіший прийом з комедійного арсеналу, що зветься буфонадою. Втім, гумористична театральна вистава найчастіше влаштована по-іншому. Лялькарі бібліотечного театру "Казкарик", показуючи 27 вересня виставу "Як Бобик загубився", легко й весело знайомили дітей та дорослих з жанром комедійного фарсу.
Дорослі часто вживають слово "фарс" поза театральним контекстом (найчастіше воно чомусь стосується політиків :)), не надто задумуючись над тим, що воно означає. А насправді фарс - це коли ми сміємося з того, як хтось намагається грати невластиву  або недоречну для себе роль. От і в нашій виставі Заєць, побачивши розгубленого (і загубленого) цуценя Бобика, не проминає нагоди справити на нього враження, видаючи себе за Ведмедя. Тільки для того, щоб почати боятися, а не пирскати зо сміху, Бобика просять... заплющити очі й не відкривати їх!
За законами жанру фарсу смішні невідповідності наростають. Звірі, які жахалися, почувши про справжнього мисливця та його собаку, зітхнули з великим полегшенням, побачивши замість грізного пса юного Бобика, а замість мисливця з рушницею - його не менш юного господаря в навушниках, з плеєром та фотоапаратом. Такий перебіг подій радує всіх, звірі радо фотографуються з Бобиком та його "модним" господарем, а наші юні глядачі аплодують їм :)




 
Нова вистава  бібліотечного лялькового театру "Казкарик" відбудеться у четвер 25 жовтня о 16:00. Чекатимемо!
Євген Повєткін, #БІБЛІОТЕКА

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Всі зорі Всесвіту в одному задачнику. Зустріч з автором книги "Зорі. Збірник задач", професором астрономії Сергієм Кузьменковим