Чим снідають чеберяйчики? Сон, дійсність і хитрощі в другому епізоді нового сезону "Казкових сніданків"

"Казкові сніданки" - п’ятничні ранкові читання для найменших у форматі "книжка+саморобка" сьогодні було присвячено осіннім будням чеберяйчиків. Цих милих казкових істот придумав відомий письменник Юрій Винничук і написав про них цілу книжкову серію для дошкільнят та молодших школярів, а художниця Юлія Пилипчатіна їх намалювала. Хоча на її ілюстраціях чеберяйчики Гопля і Піпля чимось схожі на зайчиків :) , насправді це фантазійні істоти, які можуть вільно переміщатися між снами та дійсністю. Тільки вони можуть потрапити в ситуацію, коли Гопля уві сні годує сніданком Піплю, а Піпля так само уві сні варить кашку для Гоплі, вони разом нею смакують - ясна річ, також уві сні. А коли прокидаються голодними, довго сперечаються, хто з них усе-таки куховаритиме насправді :)


Сьогодні ми разом з нашими малими читачами дізнавалися не тільки про їхні сніданки (зауважте, чи не вперше на "Казкових сніданках"  йшлося таки про сніданки:)) Була в книжечці зустріч чеберяйчиків із справжнім майстром акторського перевтілення. Хробак чудово зіграв роль Балакучого Яблука, в якому він жив, проте іноді трапляється так, що глядачі зовсім не радіють майстерній грі. Щоб дізнатися, що так обурило й засмутило Гоплю і Піплю в цій історії, приходьте до нас у #БІБЛІОТЕКА й беріть книжку Юрія Винничука "Балакуче яблуко".



Після казкової історії бібліотекарі, малі читачі та їхні батьки взялися до саморобки. Із білого та кольорового паперу в нас вийшло чудове яблуко, в якому таки поселився хитрий Хробак:)



Таким яблучно-осіннім був другий епізод "Казкових сніданків" у новому сезоні. Наступної п’ятниці буде нова книжка і нова саморобка, чекаємо у просторі Діти/Kids об 11:00! 

Євген Повєткін, #БІБЛІОТЕКА


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Любити як частинку власного серця. Презентація збірки творів для дітей "Україна починається з тебе"