Колискова, що зриває дах. Новий сезон "Казкових сніданків" дебютував бешкетною книжкою "Лізелотта не може заснути"



#БІБЛІОТЕКА має дві чудові новини. Перша - наші "Казкові сніданки", п'ятничні ранкові читання для найменших, нарешті почали новий сезон! А друга - те, що книжка "Лізелотта не може заснути" Александра Штеффенсмайєра, обрана для старту, виявилася дуже бешкетною, веселою і разом з тим доброю. Велика ряба корова Лізелотта, яка ніяк не може заснути звечора, поступово ставить на вуха всю ферму. 

Спочатку сон втік від поросят, яким Лізелотта натякнула про тигрів з прочитаної на ніч казки. Потім від господарки ферми, якій вона розвалила ліжко. Після того Лізелотта телефоном збудила свого приятеля - сільського листоношу. Ну й нарешті, як часом пишеться у дорослих книжках, настає апогей - необережна корова своїм чихом зриває в курнику дах! Після такого на фермі вже не спить майже ніхто - крім... самої Лізелотти, яку така нічна метушня дуже заспокоює :)  

Історія нібито зовсім простенька, але завдяки дотепним ілюстраціям з елементами гри наші юні читачі підняли собі настрій. А здогадливі й спостережливі дорослі, які теж слухали казкове читання, звернули увагу, що Лізелотту ніхто не сварить ні за її безсоння, ні навіть за зірваний з курника дах. Книжка дає привід, з одного боку, нагадати дітям про те, що батьки їх люблять навіть коли вони не дають спати вночі, а з іншого - про те, що така їхня поведінка все ж втомлює, дратує і засмучує, тому не дуже прийнятна.


Читачам книжки буде цікаво дізнатися, що її автор, німецький письменник і художник-ілюстратор Александр Штеффенсмайєр, сам присутній на її сторінках серед пересонажів. Хто ж він? Так-так, це "листоноша, юнак, що мешкає окремо від матері і сестри". Хоча насправді він ніякий не поштар, не фермер і навіть не живе в селі, саме він веде в Інтернеті блог про пригоди корівки Лізелотти та інших мешканців ферми, про яких написано у книжці. 



Як завжди, "Казковий сніданок" завершився виготовленням кумедної саморобки. Цього разу діти разом з бібліотекарями зробили з разових картонних тарілок коров'ячі маски і сфотографувалися в них. Тепер чекатимемо на наступну п'ятницю, на нову книжку й саморобку :)
 Євген ПОВЄТКІН, #БІБЛІОТЕКА

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Любити як частинку власного серця. Презентація збірки творів для дітей "Україна починається з тебе"