Любов, що смакує медом. Епізод третій "Казкових сніданків" розказав історію про дива, які творить любов до мами

У #БІБЛІОТЕКА триває проект "Казкові сніданки". Уже третю п’ятницю поспіль наші юні друзі, які з якихось причин цього дня не в дитячому садочку, приходять послухати цікаву казочку та роздивитися ілюстрації до неї на чарівному килимку на нашій бібліотечній локації Діти/Kids, а потім роблять саморобку за її мотивами.

Отже, в третьому епізоді "Казкових сніданків" продовжилося знайомство з дитячими книжками чудового творчого тандему - поета і письменника Івана Малковича та художниці Софії Ус. Після морської книжки-розглядалки про пригоди маленького Вовчика та його тата, морського Вовка настав час пригод у місті у казці "Мед для мами".

Адже це тільки на перший погляд здається, що в історії Зайчика, який вирушив до кондитерської крамнички по баночку меду для хворої мами, не буде пригод. Вони починаються одразу, щойно Зайчик покине велику міську площу, яку він щодня бачить із вікна, і зайде до вулички, де знаходиться крамничка. Там розпочався величезний ремонт дороги, і Зайченя ледве не занепало духом, не знаючи, як дійти до бажаної крамнички в обхід... Аж тут трапилася несподівана поміч - гостя з далекої Австралії пані Кенгуру одним стрибком перенесла  Зайчика у своїй кишені! А коли він вийшов із крамнички із баночкою меду в лапках, дуже швидко зрозумів, що йому потрібна допомога, щоб дістатися додому. На щастя, він зустрічає доброго Ведмедика, яка показує Зайчиків будинок з високої вежі, і Пелікана, який так вчасно зловив дорогоцінну баночку, впущену у воду... А наприкінці історії Зайчика виручив старенький Трамвай, який привіз його на рідну Морквяну вулицю...

"Мед для мами" - справжній видавничий шедевр, в якому "зіграло" все - від казкової історії і старанно промальованих ілюстрацій. Найбільш уважні читачі оцінили навіть креативну гру з шрифтами на її сторінках! Тому не дивно, що книжка уже більше десятиліття є справжнім мегахітом у нашому фонді - щойно її виставлять на виставку або на інтерактивну полицю, її зразу забирають читачі. Тому ми у #БІБЛІОТЕКА більш ніж упевнені, що наші юні друзі після вчорашнього третього епізоду "Казкових сніданків" пішли додому, сповнені позитивними емоціями. На закріплення приємних вражень спрацювала мила аплікація - малюки власноруч приклеїли довгі вуха своїм картонним зайцям!

Євген Повєткін, ЦБ ім. Тараса Шевченка для дітей м. Києва









 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дивовижні тварини Майка Йогансена

Магія звуків і слів. Зустріч із письменницею Зіркою Мензатюк та її казочками про мову

Любити як частинку власного серця. Презентація збірки творів для дітей "Україна починається з тебе"